کاربر گرامی خوش آمدید.  ورود|عضویت
Ooma
خوردن خرما در بارداری

خرما سرشار از مواد مغذی است و بهتر است در طول بارداری مصرف شود. در طول بارداری برای مصرف مواد غذایی با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است مزایا و معایب مصرف خرما را در طول بارداری بدانید.

نگاهی گذرا به ارزش غذایی خرما

در هر 100 گرم خرما:

انرژی

282 کیلوکالری

پروتئین

5/2 گرم

فیبر

8 گرم

چربی

4/0 گرم

فولات

mu gs19

آهن

09/1 میلی گرم

ویتامین K

mu g7/2

منیزیم

43 گرم

پتاسیم

656 گرم

 

خوردن خرما در بارداری

هیچ مطالعه ای مبنی بر این که مصرف خرما در طول بارداری مناسب نیست وجود ندارد. در واقع خرما سرشار از موادی است که برای شما و فرزندتان مفید می باشد.

مزایای خوردن خرما در بارداری

خوردن خرما در بارداری

خرما سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین های زیادی است اما چربی کمی دارد. خرما حاوی فیبرهای قابل حل و غیرقابل حل می باشد و برای هضم غذا مفید است. خرما حاوی قند طبیعی و غنی از پتاسیم می باشد. مقدار سدیم در خرما بسیار کم است که این امر به تنظیم سیستم عصبی کمک می کند.

مزایای مهم خوردن خرما در بارداری

1-    قند خوب

در طول بارداری بدن شما نیاز به قند دارد. قند سرشار از انرژی است.

2-    پروتئین

پروتئین موجود در خرما حاوی آمینو اسید می باشد. این پروتئین جزء اصلی سازنده بدن می باشد.

-    رشد جنین باعث کشیدگی بدن می شود. مصرف پروتئین به این امر کمک می کند.

3-    فیبر

مصرف فیبر به هضم غذا کمک می کند همچنین از یبوست جلوگیری می کند.

-    سطح کلسترول خون را کاهش داده و از عفونت ها جلوگیری می کند.
-    باعث می شود در طول بارداری وزن مناسب داشته باشید.
-    بعضی اوقات احساس گرسنگی می کنید و فیبر موجود در خرما باعث می شود برای مدت طولانی احساس سیری کنید.

4-    فولات

فولات یا فولیک اسید باعث تشکیل سلول های جدید می شوند و از کم خونی جلوگیری می کند.

-    از تولد خطرناک که باعث آسیب به مغز یا نخاع می شود جلوگیری می کند.

5-    ویتامین K

ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون و قوی شدن استخوان ها دارد.

-    سطح ویتامین K در نوزادی که تازه متولد شده است پایین است بنابراین این نیاز باید در طول بارداری جبران شود.
-    کمبود ویتامین K در نوزاد خطرناک است زیرا بر لخته شدن خون اثر می گذارد و مشکلاتی جدی ایجاد می کند.
-    این ویتامین به رشد استخوان های نوزاد کمک می کند.

6-    آهن

آهن نقشی مهم در فرایندهای سوخت و ساز ایفا می کند.

-    آهن به همراه مولکول های گلوبین در رساندن اکسیژن به سلول های بدن کمک می کند.
-    مصرف آهن در طول بارداری ضروری است زیرا آهن بخش اصلی کالوژن، آنزیم ها و هموگلوبین می باشد.
-    آهن از کم خونی در کودکان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را قوی تر می کند.

7-      پتاسیم

پتاسیم یکی از الکترولیت های مهم در بدن است.

-    به حفظ فشار خون کمک می کند.
-    تعادل آب را در طول بارداری حفظ می کند.
-    به سلامت قلب، فرایند هضم غذا و عملکرد بهینه عضلات کمک می کند.
-    در طول بارداری مصرف پتاسیم به عملکرد عضلات و اعصاب کمک می کند.
-    کمبود پتاسیم باعث مشکلات کلیه می شود و گاهی باعث مرگ می شود.

8-    منیزیم

منیزیم به انتقال یون های کلسیم و پتاسیم درغشای سلول کمک می کند که باعث ضربان قلب منظم و انقباض عضلات می شود.

-    در ساخت دندان ها و استخوان ها کمک می کند و سطح قند خون را حفظ می کند.
-    عدم مصرف مقدار کافی منیزیم در طول بارداری باعث افزایش فشار خون، ناراحتی های کبد و کلیه و از دست دادن بینایی می شود.

مطالعه ای که در سال 2011 انجام شده است نشان می دهد مصرف خرما به زایمان آسان کمک می کند زیرا باعث باز شدن دهانه و خروج راحت نوزاد می شود. اگر برای زایمان طبیعی خود را آماده کرده اید در این باره با پزشک خود مشورت کنید.

به یاد داشته باشید همیشه به طور متعادل مواد غذایی را مصرف کنید. خوردن2 تا 3 عدد خرما در طول روز کافی می باشد.
  
منبع: www.momjunction.com

امتیاز مطلب: 100%
100


  • profileزهرا باقری1395/08/27

    سلام، آیا خوردن خرما در بارداری برای کسی که سابقه آلرژی داشته خطری ایجاد نمی کند؟البته من در حالت عادی بغیر از بارداری خرما می خورم.

    • profileelnaz elii1395/08/17

      اگه خطر وجود دیابت بارداری بود بازم میتونیم خرما بخوریم؟ اصلن در حالت عادی خرما خوردن باعث بوجود امدن دیابت نمیشه؟
      آخرین سوالم اینکه خوردن خرما در بارداری تا چند عدد در روز برای خانمی که دیابت بارداری دارد مجاز است؟

      • profileپزشک اوما1395/08/17

        همان طور که اشاره شد در خوردن خرما برای همه ی افراد بخصوص کسانی که با مشکل دیابت روبرو هستند چه در بارداری قرار داشته باشند و چه قرار نداشته باشند محدودیت وجود دارد، در مقایسه با خوردن قند و شکر، مطمئنا خوردن خرما بدلیل تفاوت در نوع قند خود برتری هایی وجود دارد، قند موجود در خرما از نوع فروکتوز می باشد و در مقایسه با قند معمول ساراکوز و گلوکوز دیرتر جذب شده و به کالری و بالا رفتن قندخون منجر می شود. ولی باز قند خون فرد را بالا می برد. از این رو روزانه مصرف حداکثر دو خرما مجاز می باشد.
        همان طور که می دانید خرما، انواع مختلفی دارد، با توجه به تحقیقات صورت گرفته خرمای نوع خارک که در سمت سیستان و بلوچستان می روید دیرتر در بدن جذب می شود، از این خوردن این نوع خرما در بارداری با توجه به احتمال ابتلا به دیابت بارداری به خانم ها در طول این دوران توصیه می شود.