کاربر گرامی خوش آمدید.  ورود|عضویت
Ooma
انبه در دوران بارداری

مصرف انبه در بارداری

اگر در طول تابستان باردار هستید، احتمالا هوس انبه می کنید. 
در ادامه مواد مغذی موجود در انبه ذکر شده اند:

مواد مغذی موجود در صد گرم انبه:

کالری: 60 کیلوکالری
پروتئین: 0.8 گرم 
چربی: 0.4 گرم
ویتامین آ: 21%
ویتامین ث: 60%
فیبر: 1.6 گرم
قند: 14 گرم
ویتامین ب6: 5%

مواد مغذی موجود در انبه

  • انبه منبع غنی از ویتامین آ است.
  • همچنین حاوی کاروتن آلفا، کاروتن بتا و کریپتوکانتین است.
  • همچنین غنی از فیبر پریبیوتیک است.
  • انبه غنی از ویتامین ث است و خواص آنتی اکسیدان دارد.
  • بعلاوه غنی از مس و فولات است و مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم دارد.
  • مقدار سدیم انبه بسیار کم است.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در انبه- این مواد چه مزیتی در بارداری دارند؟

انبه غنی از مواد معدنی و ویتامین ها است. در اینجا مزایای مصرف انبه در طول بارداری ذکر شده است:

ویتامین آ

انبه غنی از ویتامین آ است.

  • ویتامین آ به بینایی کمک می کند.
  • باعث می شود سیستم ایمنی بدن قوی تر شود.
  • مقدار کاروتن موجود در انبه به جلوگیری از بیماری ها کمک می کند.
  • در طول بارداری، ویتامین آ به رشد جنین کمک می کند.
  • ویتامین آ نقش مهمی در رشد قلب، کلیه، ریه، استخوان ها و چشم ها ایفا می کند.
  • همچنین به رشد سیستم  تنفسی، قلبی عروقی و عصبی کمک می کند.

فیبر

  • مقدار فیبر موجود در انبه برای مدتی طولانی احساس سیری ایجاد می کند.
  • فیبر به حفظ سیستم گوارشی کمک می کند.
  • بیشتر خانم ها در سه ماهه اول بارداری از یبوست رنج می برند. مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند انبه از یبوست جلوگیری می کند.
  • همچنین باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

ویتامین ث

  • ویتامین ث آنتی اکسیدان بسیار قوی است.
  • ویتامین ث در مقابل عوامل مضر از بدن محافظت می کند.
  • ویتامین ث بدن را در مقابل بیماری هایی مانند سرطان محافظت می کند.
  • ویتامین ث عملکرد عصبی بدن را حمایت می کند.
  • همچنین به تشکیل کولاژن ها کمک می کند و باعث ترمیم زخم ها می شود.
  • ویتامین ث دندان و لثه را سالم نگه می دارد و به رشد جنین کمک می کند.
  • ویتامین ث به جذب آهن در بدن، که عاملی ضروری برای خانم باردار است، کمک می کند.
  • این ویتامین نقشی مهم در ترمیم بافت ها، رشد استخوان ها و تشکیل پوستی سالم دارد.

پتاسیم

  • پتاسیم به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می کند.
  • با افزایش حجم خون در بارداری، بدن به مواد معدنی اضافی نیاز دارد.
  • پتاسیم به تامین مایعات و تعادل الکترولیتی کمک می کند.
  • پتاسیم پیغام های عصبی را می فرستد و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.
  • همچنین از گرفتگی عضلات در بارداری جلوگیری می کند.

ویتامین ب6

  • ویتامین ب 6 نقش مهمی در رشد ذهنی و عملکرد طبیعی اعصاب دارد.
  • این ویتامین به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • ویتامین ب 6 از حالت تهوع بارداری جلوگیری می کند. حالت تهوع یکی از مشکلات بارداری است.
  • این ماده به تشکیل سلول های خونی و اعصاب انتقالی کمک می کند و برای رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین لازم است.

مس

  • مس ماده مغذی مهمی برای تشکیل سلول های خونی است.
  • چون خون در طول بارداری افزایش می یابد، نیاز آن به مواد معدنی نیز افزایش می یابد.
  • این ماده در تشکیل اندام مهم بدن مانند قلب، سیستم اسکلت و رگ های خونی نقش اساسی دارد.
  • این ماده در حفظ سلامتی استخوان های مادر باردار نقش مهمی دارد.

فولات

  • فولات نقشی مهم در بارداری ایفا می کند و احتمالا پزشک مکمل فولات برای شما تجویز می کند.
  • کمبود فولات می تواند باعث نقص در مغز و نخاع جنین شود.
  • مصرف مقدار مناسب فولات در طول بارداری امری مهم است.
  • فولات در تشکیل سلول های قرمز خونی و DNA نقش مهمی دارد.
  • فولات به عملکرد درست سیستم قلبی عروقی کمک می کند.

آیا مصرف انبه در طول بارداری مجاز است؟

بهتر است پیش از مصرف انبه با پزشک خود مشورت کنید.
دلایل مهم بودن و مجاز بودن مصرف انبه در طول بارداری عبارتند از:

  1. انبه میوه ای سالم برای خانم باردار است. اما مصرف آن در حد متوسط مجاز است.
  2. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در انبه، مواد مغذی لازم برای مادر و جنین را تامین می کنند.
  3. قند موجود در انبه طبیعی است. بنابراین مصرف انبه بهتر از قندهای غیرطبیعی است.

انبه در انتهای بارداری:

سه ماهه آخر باردرای زمانی بسیار مهم و حیاتی است. سعی کنید مقدار انبه را کم کنید زیرا باعث دیابت حاملگی می شود. همچنین اگر سابقه بیزاری از انبه در خانواده دارید، نسبت به مصرف آن دقت کنید. 

انبه نرسیده در اواخر بارداری:

از زمان های قدیم توصیه شده است که انبه نرسیده در سه ماهه آخر بارداری مصرف نشود. این ماده باعث خونریزی و گاهی سقط جنین می شود.

انبه رسیده یا نرسیده در بارداری:

انبه به صورت رسیده و نرسیده در طول بارداری مجاز است. میوه های رسیده شامل قند طبیعی هستند و می توان برای دسر از آن ها استفاده کرد. انبه رسیده اشتها را افزایش می دهد و به سیستم گوارشی کمک می کند.
انبه نرسیده حاوی ویتامین است. این میوه حالت تهوع، یبوست و مشکلات معده را از بین می برد.

نکات مهم در هنگام خرید انبه

در هنگام انتخاب انبه در سوپر مراقب باشید. سعی کنید انبه ای که با مواد شیمیایی رسیده است را نخرید. انبه را فقط در فصل خود بخرید. 
یکی از عواملی که باعث رسیدن میوه می شود کاربید کلسیم است که در حال حاضر ممنوع شده است. این ماده حاوی فسفر و آرسنیک است که سمی می باشد و برای مادر و جنین ضرر دارد. عوارض جانبی مصرف انبه ای که به صورت مصنوعی رسیده است شامل:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • شکم درد
  • گیجی
  • خواب آلودگی
  • حمله صرع
  • تغییر حالت روحی
  • بی حس شدن دست و پا

نشانه های انبه ای که به صورت مصنوعی رسیده است:

  • پوششی سفید مایل به خاکستری یا نقاط مشکی دارد.
  • بوی سیر می دهد.
  • بیرون آن رسیده و داخل آن سفت و نارس است.
  • بی مزه است و مزه عجیبی پس از خوردن در دهان حساس می کنید.
  • احساس نرمی 
  • علائم بیش از حد رسیدگی را نشان می دهد.

راه هایی که می توانید انبه را کمتر در معرض مواد سمی قرار دهید:

شما دقیقا نمی توانید متوجه بشوید که میوه به صورت طبیعی رسیده است یا مصنوعی. اما می توانید به روش های زیر مواد سمی را از بین ببرید:
شستن: بلافاصله پس از خرید انبه، آن ها را بشویید. این کار به رهایی از مواد شیمیایی باقی مانده کمک می کند. 
پوست انبه را نخورید: پوست انبه را بکنید و سپس آن را بخورید.
دست ها را به خوبی بشویید: پس از تمیز کردن انبه، دست ها را بشویید و قطعات آن را با آب گرم بشویید.
سعی کنید انبه را به صورت نرسیده بخرید و بگذارید در منزل برسد. در این حالت احتمال آلوده شدن میوه با کاربید کلسیم وجود دارد. 
تا زمانی که مقدار انبه مصرفی زیاد نباشد، خوردن آن ضرری ندارد. پیش از مصرف انبه، با پزشک مشورت کنید. 

منبع: http://www.momjunction.com/articles/safe-eat-mango-pregnancy_0074563/#gref
 

امتیاز مطلب: 75%
75